Färskpotatisflarn

Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Färskpotatisflarn

Frasigt och gott blir potatisflarnet där färdig smördeg används. Välj en lagrad ost som ger god smak till flarnet. Potatisflarn med färskpotatis passar perfekt som små munsbitar. Servera flarnet direkt när det fortfarande är krispigt och fräscht.

Trekantigt skurna flarn med gräddfil och dill som dekoration upplagda på en skärbräda.

Ingredienser

8 bufféportioner
5 färskpotatisar (5 st motsvarar ca 200 g)
1 rödlök (gärna färsk)
250 g färsk smördeg
2 dl riven lagrad ost (gärna Folke)
salt
peppar
2 dl gräddfil
1 kruka dill

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt god passar bra till förrätt. Jag använde smördegsplattor (slapp skära i bitar) lade till stenbitsrom. Gjorde även en omgång med brieost och paprika pesto. Så gott

    Ingela

Näringsvärde per bufféportion

Energi921 KJ / 220 kCal
Fett15 g
Salt0.1 g
Kolhydrater16 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Potatishalvor med salt topping
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surströmmingsklämma
    Betyg 4.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad