Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad färskpotatis med örter

Denna rostade färskpotatis är ett gott inslag på sommarbuffén. Potatisen rostas i ugnen med olja, salt och peppar. Strö över klippt persilja innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skrubba potatisen och lägg i enugnssäker form.
  3. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Blanda runt och ställ in i ugnen 20–25 minuter, tills potatisen är färdig. Rör om efter halva tiden.
  4. Ta ut potatisen och blanda med persiljan. Lägg upp på ett fat.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg färskpotatis
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?