Färskostyoghurt med oliver
En krämig blandning av matyoghurt och färskost som liknar meze-röran labne. Vi ger den här en snygg och pigg topping av oliver, gröna örter och granatäpple. Ett härligt inslag på julbordet, men även till stekt lax. Eller som en god klick till det mesta faktiskt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
ca 3 dl
200 g färskost
1 dl matyoghurt (10 %)
2 msk grön olivcrème
3 msk granatäppelkärnor
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt matyoghurt mot mjölkproteinfritt alternativ t ex. Soya Supreme eller iMat fraiche.
Gör så här
Näringsberäkninen är per dl.
Tips
Tillsätt finhackad vitlök, chili eller pistagenötter för mer smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1015 KJ / 243 kCal
Fett23 g
Salt0.9 g
Kolhydrater4 g
Protein5 g
Kommentarer