Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Färskostyoghurt med oliver

En krämig blandning av matyoghurt och färskost som liknar meze-röran labne. Vi ger den här en snygg och pigg topping av oliver, gröna örter och granatäpple. Ett härligt inslag på julbordet, men även till stekt lax. Eller som en god klick till det mesta faktiskt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färskost och matyoghurt. Rör ner olivcrème och häll upp i en skål.
  2. Strö över granatäpplekärnorna, dill och persilja.

Näringsberäkninen är per dl.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt matyoghurt mot mjölkproteinfritt alternativ t ex. Soya Supreme eller iMat fraiche.

Tips

Tillsätt finhackad vitlök, chili eller pistagenötter för mer smak.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 200 g färskost
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 2 msk grön olivcrème
  • 3 msk granatäppelkärnor
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1015 kJ / 243 kCal