Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färskostkräm med apelsin

En ljuvlig liten efterrätt på sötsyrlig färskostkräm med friska apelsinklyftor och ugnsrostade solroskärnor. Färskostkrämen fullkomligt smälter i munnen och är dessutom smaksatt med kardemumma och florsocker. En riktigt fest för smaklökarna!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kvarg, florsocker och kardemumma.
  2. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor.
  3. Smält sockret i en stekpanna till ljus karamell, rör ner solroskärnorna och häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Bryt i mindre bitar.
  4. Servera krämen med apelsiner och solroskärnor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g kvarg
  • 1 msk florsocker
  • 2 krm malen kardemumma
  • 2 apelsiner
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl solroskärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1095 kJ / 262 kCal