Kvargpannkakor med varma bär
Saftiga, fluffiga pannkakor med en proteinrik hemlighet – de görs med kvarg! En lyxig frukost eller mellanmål som avnjuts med varma bär smaksatta med honung och kardemumma.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024
Ingredienser
10-12 st
Varma bär
4 dl frysta hallon eller blåbär
1 tsk malen kardemumma
2 tsk honung
Pannkakor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl kvarg med vaniljsmak
3 ägg
smör eller neutral olja att steka i
Till servering
2 dl kvarg med vaniljsmak
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per pannkaka räknat på 10 pannkakor inkl. bär och kvarg till servering.
Energi431 KJ / 103 kCal
Fett3 g
Salt0.6 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g
Kommentarer
Jättegoda och fina! Jag hade i extra proteinpulver också
Moa
2024-11-13Enkla, goda, kalorisnåla! Vad mer kan man vilja ha? För extra protein äter jag dem med proteinfluff.
Alexandra
2024-08-16Supergoda! Hittade inte vaniljkvarg så tog körsbärskvarg och lite bourbon vaniljpulver, blev riktigt gott med rårörda blåbär.
Jenny
2024-08-15