Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot

Betyg 3.4 av 5.110 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot

Klockren festrätt med få ingredienser, men med otroligt mycket smak. Fyll rödingfiléer med en röra på färskost och hackade kantareller. Tillaga i ugnen och bjud med en rejäl hög färskriven pepparrot samt gärna ett par färska dillvippor. Gourmetklass!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
200 g förvällda kantareller
200 g färskost
3 1/2 krm salt
1 1/2 krm peppar
4 rödingfiléer (à 150 g)
1 1/2 - 2 dl färskriven pepparrot
1 msk smör
färsk dill till garnering

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Enkel och supergod! Uppskattas av alla vi bjudit.

    Katarina

  • Enkel och supergod, uppskattas av alla vi bjudit!

    Katarina

  • Mycket gott! Ta gärna mer stekta kantareller på. Jag insåg att det behöves något mer typ sås till så jag brynte 250 g smör som jag hällde mellan fiskbitarna. Det blev en lyckträff. Snåla inte med pepparroten! Thomas Helleblad

    Thomas

  • Ge till grisar!

    Christina

  • Va fan!!!!! Förstör inte fin fisk så här./ Anders

    Christina

  • Har ni något bra salladsgrönsaker till denna? Vi testar den ikväll men saknar lite av det gröna.

    Jonas

    Hej Jonas! Ursäkta sent svar. Du kanske hann laga maten redan men vi skulle rekommendera att exempelvis servera med grönsaker i säsong: brytbönor och andra färska bönor är gott att servera till röding! Hoppas att du gillade rätten! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Förslag på tillbehör (potatis & grönsaker) om man inte vill ha kokt potatis?

    Lisa

  • en fundering, ska det verkligen vara 2 deciliter pepparrot?

    Irene

    Hej Irene! Ja, men om det inte är uppskattat kan ju alltid ta mindre, eller mer...Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Detta har blivit en riktig favorit, bjuden till både släkt o vänner, alltid lika uppskattad - enkel och urgod!

    Anna

  • Så gott! Rekommenderas varmt, även till de som inte är så förtjusta i fisk :)

    Martine

Näringsvärde per portion

Energi1816 KJ / 434 kCal
Fett29 g
Salt1.77 g
Kolhydrater6 g
Protein36 g

Testa liknande recept

  • Halstrad röding med kantarellpotatis
    Betyg 3.3 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Chips med kantarelldipp
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad