Färskostdipp med oliver och mandel

Betyg 4.7 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Färskostdipp med oliver och mandel

Älskar du dipp? Då måste du prova denna färskostdipp toppad med hackade, gröna oliver, mandelspån, finrivet citronskal och olivolja – ett lyxigt, enkelt tillbehör till vilket bröd som helst.  

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Dipp gjord av färskost ligger upplagd på fat med oliver och mandelflarn på toppen.

Ingredienser

6-8 portioner
1 dl mandelspån
1 förp urkärnade gröna oliver (à ca 370 g)
1 citron (1 citron motsvarar 2 msk finrivet skal)
1/2 dl olivolja
400 g färskost

Till servering

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Bytte ut mandelspånen till pinjenötter. Väldigt gott!

    Göran

  • Helt underbar och populär hos gäster! Hade som tilltugg till fördrink.

    Josefina

  • Supergott!! Perfekt att ha till mackan när man äter soppa eller skaldjur.

    Tove

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl bröd på 6 port.
Energi1442 KJ / 345 kCal
Fett35 g
Salt1.5 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Olivkräm
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Festost
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Quesadillas med fetaost och mandelspån
    Betyg 3.5 av 5.107 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paprikapaj med färskost
    Betyg 3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gorgonzolaspread med valnötter
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad