Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färskost med rökt kalkon, äpple och ingefära

Det här tilltugget innehåller en unik kombination av krämig färskost, rökt kalkon, syrliga äppelbitar och het ingefära som blandas ihop och presenteras på till exempel crostinis eller knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla rökt kalkon, riv grovt äpplet. Blanda med naturell färskost. Smaksätt med riven färsk ingefära, salt och peppar.
  2. Servera på t.ex. knäckebröd, kavring, pumpernickel eller crostini.

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd/biscotti.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot mjölkfritt mjukostalternativ. Servera mjölkfria bröd/kakor.

Ingredienser

Portioner: 15 stycken
  • 4 skivor rökt kalkon
  • 1 litet äpple
  • 125 g naturell färskost (max 10 %)
  • färsk ingefära
  • salt och peppar
  • t ex knäckebröd kavring, pumpernickel eller crostini till servering
Lägg till i inköpslistan