Färska köttbullar med gräddsås och gurka

Köttbullar med gräddsås är en riktig klassiker i många hem. Här serveras färska färdiga köttbullar med inlagd gurka som du själv gör. En krämig gräddsås gör köttbullarna sällskap och du gör den genom att koka ihop bland annat grädde och buljong. Fantastiskt gott med köttbullarna och den syrliga gurkan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2016

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Gurka
1/2 msk ättika (12%)
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 gurka
1 kruka persilja
Köttbullar
600 g färska köttbullar
1 msk smör eller margarin
Gräddsås
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2845 KJ / 680 kCal
Fett38 g
Salt5 g
Kolhydrater52 g
Protein31 g

Kommentarer
7 stHej Marika! Om det saknas något i kassen behöver du tyvärr gå tillbaka till butiken så hjälper de dig säkert att komplettera. Säkert någon som bara missat det av misstag. Hälsningar Michelel
Ica-köket
Åt gurkan som den var i stället Köttbullarna var jätte goda Hade lite honung och soja i såsen Gott
Ann-theres
Ska inte gurkan ligga i vatten oxå? Blev jätte starkt när de bara låg i ättika,socker, salt och peppar? Sockret kunde inte lösa sig i den lilla vätskan.. Tyvärr flopp här hemma :(
Emma
Kanongott tyckte hela familjen! Gurkan passade väldigt bra till köttbullarna. Vi hade 3 dl grädde istället för 2 =) Detta äter vi gärna fler gånger!
Erika
Ska väll va vatten i gurklagen?
Marika
Persiljan va inte med i min kasse???
Marika
Gurka i ättika? Jag har aldrig gjort inlagd gurka själv, men det här var fruktansvärt äckligt och fullkomligt oätligt! Vi fick kasta stora delar av maträtten! Den som har gjort receptet är rent av elak! Tvi vad den maten vart förstörd!
Robin