Färsk pasta med portvinssvamp

Betyg 4.1 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Färsk pasta med portvinssvamp

Fettuccine är en färsk pasta som suger åt sig av den portvinssmakande svampsåsen och gör den här vegorätten extra krämig. Ta den svamp som finns tillgänglig, förvällda trattkantareller från frysen, kantareller på burk eller torkad svamp.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Färsk pasta med portvinssvamp

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 stor zucchini (à ca 400 g)
2 msk olivolja
250 g körsbärstomater
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
250 g färsk pasta (gärna fettuccine)
300 g kantareller (tratt- eller konserverade kantareller)
2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 msk japansk soja
1/2 dl portvin
1 dl riven Västerbottensost

Gör så här

00:03:00
00:05:00
00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Vilken färg skulle det vara på portvinet nu? Rött eller vitt?

    Paulina

  • Vilken färg på portvinet?

    Andreas

    Hej Andreas! Tack för din fråga! Svar på din fråga kommer tyvärr att dröja pga semestertider. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Helt ok

    Johanna

Näringsvärde per portion

Energi2120 KJ / 507 kCal
Fett38 g
Salt1.28 g
Kolhydrater24 g
Protein11 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Svamptoast med timjan
    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantarellpaj
    Betyg 4.4 av 5.400 personer har röstat
    Receptet har 71 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sotat laxcarpaccio med höstprimörer
    Betyg 2.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad