Grillade hummerhalvor med texmexsås
Hummer passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen. Grilla hummern och bred sedan på en texmexsås med smak av vitlök, chilipulver, tabasco och rödvinsvinäger. Lyxigt och fantastiskt gott!
Ingredienser
4 portioner
2 djupfrysta humrar (à ca 350 g)
1 msk smör eller margarin
1 msk pressad saft av citron
1/2 tsk salt
Texmexsås
1 - 1 1/2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 msk senap
1 msk ketchup
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
några stänk tabasco
2 dl olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
underbart gott. Såsen går bra även till färska skaldjur. Grillad hummer var väldigt gott och lite speciellt. Alla gäster beundrade min mat, både midsommar och nyårsafton!
Charlott
2006-02-24