Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillade hummerhalvor med texmexsås

Hummer passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen. Grilla hummern och bred sedan på en texmexsås med smak av vitlök, chilipulver, tabasco och rödvinsvinäger. Lyxigt och fantastiskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hummern enligt förpackningens anvisning.
  2. Sås: Skala vitlöksklyftorna. Lägg vitlöken i en bunke eller i en liten matberedare. Tillsätt ägg, senap, ketchup, vinäger, chilipulver, salt och tabasco. Mixa med mixerstav eller i matberedaren.
  3. Tillsätt olja, först droppvis och sedan i en fin stråle medan mixerstaven eller matberedaren är i gång. Blir såsen för tjock kan den spädas med lite vatten.
  4. Klyv humrarna på längden. Ta ur tarm och hjärna.
  5. Smält smöret i en liten kastrull eller i en liten skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 10 sek. Blanda med citronsaft och salt.
  6. Pensla humrarnas snittyta med smöret. Grilla hummern ca 5 min med snittytan nedåt och sedan 2-3 min med skalsidan ner.
  7. Servera den nygrillade hummern genast med texmexsåsen, sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 djupfrysta humrar (à ca 350 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 1/2 tsk salt
Texmexsås
  • 1 1/2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 msk senap
  • 1 msk ketchup
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • några stänk tabasco
  • 2 dl olja
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer