Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsjärpar med äpple

I dessa färsjärpar, som fått en indisk touch av garam masala, gömmer sig syrliga äppelklyftor. Tillsammans med en fräsch svalkande sås på yoghurt och kajennpeppar blir detta en spännande rätt. Servera gärna med potatis och sockerärtor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbrödet och mjölken och låt stå att svälla ca 5 min.
  2. Tillsätt köttfärsen, ägg och kryddor. Arbeta färsen smidig.
  3. Skölj, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  4. Dela färsen i 8-12 bitar (för 4 port). Lägg en klyfta äpple på varje färsbit och forma färsen runt om till järpar.
  5. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs järparna i och får steka runt om tills de fått fin färg och blivit genomstekta, ca 10 min.
  6. Sås: Rör ihop ingredienserna till såsen.
  7. Till servering: Servera järparna med såsen, kokt potatis och sockerärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 äpplen
Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 krm kajennpeppar
Till servering
  • kokt potatis
  • sockerärtor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?