Färsjärpar med äpple

Betyg 2.1 av 5.
7 personer har röstat
1
Färsjärpar med äpple

I dessa färsjärpar, som fått en indisk touch av garam masala, gömmer sig syrliga äppelklyftor. Tillsammans med en fräsch svalkande sås på yoghurt och kajennpeppar blir detta en spännande rätt. Servera gärna med potatis och sockerärtor.

Färsjärpar med äpple

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl  ströbröd
1 dl  mjölk
500 g  köttfärs
1   ägg
1 msk  garam masala
1 tsk  salt
1 krm  peppar
2   äpplen

Sås

2 dl  matlagningsyoghurt
2 krm  kajennpeppar

Till servering

kokt potatis
sockerärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Har ingen aning om vad garam masala är så jag körde i lite sambal oelek och chili. Äpplena gjorde att det blev helt annorlunda än "vanlig gammal köttfärs". Kommer definitivt spara receptet!

Sara

2003-09-10

Testa liknande recept

Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Indiska kycklingspett
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelrårakor med muskotfräst spenat
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelfyllda köttfärsjärpar med morotsmos
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrländsk wok
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga