Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äppelfyllda köttfärsjärpar med morotsmos

Ett matigt recept på järpar av köttfärs som du serverar tillsammans med ett krämigt morotsmos. Köttfärsjärparna blir extra goda med en fyllning av bland annat äpple och enbär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min.
  2. Blanda färsen med ägg, salt, peppar och gärna krossade enbär. Dela färsen i 8 bitar (för 4 port).
  3. Skölj, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg 2 äppelklyftor på varje färsbit och forma färsen runt om äppelbitarna, så att de täcks, till avlånga järpar. Stek järparna runt om i flytande margarin 8-10 min.
  4. Låt potatis och morötter rinna av men spara kokvattnet. Mosa rotfrukterna med elvisp och späd med kokvattnet. Tillsätt flytande margarin och smaka eventuellt av med salt. Servera järparna med moset, broccoli och lingonsylt.

För alla

Tål du inte ägg kan det bytas ut mot 1/2 dl äggfritt ströbröd blötlagt i 1 dl vatten (för 4 port).
Margarinet byts ut mot mjölkfritt margarin om du inte tål mjölkprodukter.

Tips

För att spara tid så börja med att sätta på vattnet i kastrullen innan potatis och morötter skalas så kokar det när rotfrukterna sedan läggs i.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 3 morötter
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 5 krossade enbär
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 äpplen
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2151 kJ / 514 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden