Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsgryta med curry

Färsgryta med curry är en spännande gryta där många smaker möts. Köttfärs, banan, potatis, palsternackor, morötter och kokosflingor gör grytan till en hel måltid. Servera gärna en lätt sallad vid sidan.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisar, morötter och palsternackor. Skär potatisen i bitar, morötterna i lite sneda skivor och palsternackorna i bitar.
  2. Värm olja i en gryta. Smula ner köttfärs. Fräs den några minuter. Tillsätt rotfrukterna och potatisen. Låt fräsa ca 5 minuter. Rör om då och då. Använd medelvärme på plattan. Krydda med curry, salt och häll på grönsaksbuljong på tärning och vatten. Låt koka ca 10 minuter.
  3. Skala och skiva bananerna. Rör ner dem försiktigt. Strö eventuellt över lätt rostade kokosflingor som rostas i en torr
    stekpanna. Servera med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 medelstora palsternackor
  • 2 msk olja
  • 400 g köttfärs
  • 2 tsk curry
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl grönsaksbuljongtärning
  • 2 bananer
  • ev kokosflingor
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?