UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad banan med kokos- och chokladtopping och frozenyoghurt

Ta vara på glöden och grilla bananer till efterrätt. Godaste toppingen fixar du enkelt. Rosta kokosflingor och blanda med mumsig choklad, tranbär och minimarshmallows. Servera bananerna med frozen yoghurt och du är i desserthimlen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Topping: Rosta kokosen på medelvärme i en torr stekpanna och låt svalna.
  2. Hacka chokladen grovt och blanda alla ingredienser till toppingen
  3. Banan: Skala bananerna och dela dem på längden. Grilla hastigt till fina grillränder eller stek snabbt i grillpanna.  
  4. Till servering: Lägg upp de nygrillade bananerna och strö på toppingen. Servera med frozen yoghurt.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad. Väl ett laktosfritt serveringsalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad. Välj ett mjölkproteinfritt serveringsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.

Ingredienser

Portioner: 4
Topping
  • 2 msk kokosflingor
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl minimarshmallows eller 10 krossade maränger
  • 1/2 dl torkade tranbär
Banan
  • 2 bananer
Till servering
  • frozen yoghurt jordgubb

Näringsvärde
Per portion

Energi 1496 kJ / 357 kCal