Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Banan- och kokospaj

Banan-å-kokospaj är en härligt söt dessert med tydlig smak av banan och kokos. Med vaniljyoghurt till gör pajen succé. Du dekorerar pajen med choklad och kokosprickar.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop socker, mjöl och grädde till en smet. Bre ut i en rund, smord och bröad form.
  3. Skiva bananerna och tryck ner i smeten.
  4. Häll över kokosflingor. Grädda längst ner i ugnen 50-60 minuter. Den ska vara en aning kladdig i mitten när den är klar.
  5. Till dekoration: Låt svalna en stund innan du dekorerar med kokosflingor, riven mjölkchoklad och cocosprickar. Servera med vaniljyoghurt. 
  6. Till servering: Rör ner lite vaniljsocker i medelhavs- eller turkisk yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 bananer
  • 1/2 dl kokosflingor
Till dekoration
  • ytterligare kokos
  • några rader mjölkchoklad
  • godis av typen cocosprickar
Till servering
  • ca 1 l turkisk- eller medelhavs yoghurt
  • vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1940 kJ / 461 kCal
Läs mer om näringsvärden