Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rosmarinspett

Dessa aromatiska rosmarinspett måste du prova! Gör smakrika biffar inlindade i bacon, som du först steker en stund innan du trär upp på rosmarinkvistar. Servera spetten till krispiga potatisklyftor och fräs på champinjoner, vitlök och persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda blandfärs med ägg, salt, peppar och vatten till en färs. Forma små biffar. Fäst 1/2-1 skiva bacon runt varje biff.
  2. Stek biffarna i margarin 3-4 minuter per sida. Bryt en kvist rosmarin och stick 2 biffar på varje spett. De gröna bladen ska sitta kvar.
  3. Servera med ett fräs på champinjoner, vitlök och persilja. Potatisklyftor ugnsbakade med skalen på serveras till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl vatten
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • färsk rosmarin
Champinjonfräs
  • 300 g champinjoner
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
Till servering
  • potatisklyftor
Lägg till i inköpslistan