Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddjärpe med grekisk yoghurtdipp

Saftiga kryddjärpar av nötfärs med sötsyrlig grekisk yoghurtdipp och riven morot låter väl inte så dumt? Rätten är både mättande och smakrik och järparna får lite extra sting av smaksättare som vitlök och sambal oelek. Servera de mumsiga kryddjärparna med yoghurtdippen och ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg färsen i en bunke, pressa i hälften av vitlöksklyftorna och rör i sambal oelek, 1 tsk salt (för 4 port) och vatten.
  3. Forma färsen till järpar (avlånga köttbullar). Stek dem i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 8 minuter, rulla runt dem då och då.
  4. Blanda yoghurt med dillen och pressa i resten av vitlöksklyftorna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och riv moroten, vänd ner i yoghurten.
  6. Servera järparna med dippen och riset.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 3 msk hackad dill
  • 1 morot
  • dl yoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2080 kJ / 498 kCal