Kryddjärpe med grekisk yoghurtdipp

7
1
Kryddjärpe med grekisk yoghurtdipp

Saftiga kryddjärpar av nötfärs med sötsyrlig grekisk yoghurtdipp och riven morot låter väl inte så dumt? Rätten är både mättande och smakrik och järparna får lite extra sting av smaksättare som vitlök och sambal oelek. Servera de mumsiga kryddjärparna med yoghurtdippen och ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013

Kryddjärpe med grekisk yoghurtdipp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
salt och peppar
1/2 dl vatten
1 msk olja
3 msk hackad dill
1 morot
yoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Pernilla

2013-04-03

För att göra rätten mer barnvänlig kan man ta mindre samal oelek,annars blir järparna väldigt starka. I övrigt en god och lätt rätt att göra.

Näringsvärde per portion

Energi 2080 KJ / 498 kCal
Fett 17.8 g
Kolhydrater 51 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden