Färsbiffar i tomat med pressad potatis
Här bjuder vi på delikata köttfärsbiffar i en krämig sås av krossade tomater och crème fraiche med paprika och chili. En rejäl måltid som gjord för att mätta alla magar i hushållet! Serveras med nypressad potatis och haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 morot
ca 500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 msk smör eller margarin
500 g krossade tomater
1 1/2 dl crème fraiche med paprika och chili
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1985 KJ / 476 kCal
Fett14.8 g
Kolhydrater49.5 g
Protein31 g
Kommentarer
Helt ok rätt, inte jättespännande men ok till vardags då det går ganska fort. Strunta i att pressa potatisen däremot, det blir bara en stor sörja av såsen och potatisen. Absolut inte starkt, lite lite hint av chili som inte ens barnen gnällde över. Rekommenderar sugarsnaps till istället!
Karin
2015-10-18Gjorde mina köttfärsbiffar som vanligt med ströbröd, mjölk, soja, ägg, potatismjöl och riven lök. Vispade ur pannan med lite vattenno en halv buljongtärning. Glömde ha i morötterna men serverade morotsstavar till istället. Blandade ner en halv burk av creme fraichen i buljongen och la ner ett par klyftade och skalade tomater på slutet istället för krossade tomater. Blev supergott!
Malin
2013-04-03Jättegod färsrätt, med två tonåringar i familjen blev denna rätt helt okey. Kryddade med vitlök stark o god, ska verkligen göra denna fler gånger.
Veronica
2013-04-02