Färsbiffar i tomat med pressad potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiffar i tomat med pressad potatis

Här bjuder vi på delikata köttfärsbiffar i en krämig sås av krossade tomater och crème fraiche med paprika och chili. En rejäl måltid som gjord för att mätta alla magar i hushållet! Serveras med nypressad potatis och haricots verts.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Färsbiffar: Skala och riv moroten på fina sidan av rivjärnet.
  3. Blanda morötter och färs med salt, peppar, potatismjöl och vatten. Forma till 4 stora biffar.
  4. Stek biffarna i matfettet i en stekpanna ca 5 minuter.
  5. Blanda tomaterna med crème fraiche. Häll tomatblandningen runt biffarna i pannan. Låt puttra ca 5 minuter. Koka haricots vertsen mjuka i saltat vatten.
  6. Pressa potatisen och servera den och haricots verts till biffarna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd naturell crème fraiche och krydda med lite tomatpuré, paprika- och chilipulver.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda med lite tomatpuré, paprika- och chilipulver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 morot
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör eller margarin
  • 500 g krossade tomater
  • 1 1/2 dl crème fraiche med paprika och chili
  • 150 g haricots verts
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1985 kJ / 476 kCal