Färsbiffar med och lingon- och rödkålssallad

Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Färsbiffar med och lingon- och rödkålssallad

För en rejäl middagsmåltid lagar du härliga biffar på nötfärs, ströbröd och dijonsenap. Stek biffarna i en stekpanna, lägg i hackad lök och låt puttra i krämig sås gjord av buljong, soja och grädde. Servera med nykokt potatis och sötsyrlig rödkålssallad med lingon.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Färsbiffar med och lingon- och rödkålssallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Färsbiffar

1 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk dijonsenap
1 gul lök
1 tsk olja
1 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk soja

Kålsallad

400 g strimlad rödkål
1 dl lingon
1/2 kruka persilja
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja

Gör så här

00:02:00
00:02:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott och mättande. Jag kryddar biffarna extra, jag gillar senap och sambal så det fick det bli senast, dessutom tycker jag det blir för litet sås så jag dubblar mängden grädde. Salladen tycker jag är supergod men jag brukar byta ut de råa lingonen mot rårörda.

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi2826 KJ / 676 kCal
Fett33 g
Salt2.4 g
Kolhydrater56 g
Protein34 g

Testa liknande recept

  • Cheddarpaj med vintersallad
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålpudding på rödkål
    Betyg 4.3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödkålsfyllda äpplen
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad