Lammlägg på libanesiskt vis

Betyg 3 av 5.
36 personer har röstat
0
Lammlägg på libanesiskt vis

Ett smakrikt recept på lammlägg med inspiration från det libanesiska köket. Du gör den kryddiga rätten av bland annat rotselleri, purjolök, lammkött, ris, vitlök, nötfärs, muskotnöt, kanel, mandelspån, pinjenötter och olja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Lammlägg på libanesiskt vis

Ingredienser

6 portioner
2 morötter
1 liten bit rotselleri (à ca 150 g)
2 små purjolökar
1 1/2 gul lök
5 hela kryddnejlikor
2 kg lammkött med ben, t ex lägg eller stek
2 1/2 l vatten
3 msk konc kalvfond
5 dl långkornigt ris
3 vitlöksklyftor
300 g nötfärs
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk muskotnöt
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
1/2 dl mandelspån
1/2 dl pinjenötter
2 msk vetemjöl
1/2 dl naturella pistagenötter
salt
svartpeppar
neutral olja
smör

Gör så här

Gör så här- texten är avsett för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Fatteh
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandel- och pinjenötsglaserade päron
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cappelletti in brodo
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stuvade makaroner
Betyg 3.9 av 5.
1266 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatismos
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Libapizza med turkisk paprika
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga