Lammlägg på libanesiskt vis

35
0
Lammlägg på libanesiskt vis

Ett smakrikt recept på lammlägg med inspiration från det libanesiska köket. Du gör den kryddiga rätten av bland annat rotselleri, purjolök, lammkött, ris, vitlök, nötfärs, muskotnöt, kanel, mandelspån, pinjenötter och olja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Lammlägg på libanesiskt vis

Ingredienser

6 portioner
2 morötter
1 liten bit rotselleri (à ca 150 g)
2 små purjolökar
1 1/2 gul lök
5 hela kryddnejlikor
2 kg lammkött med ben, t ex lägg eller stek
2 1/2 l vatten
3 msk konc kalvfond
5 dl långkornigt ris
3 vitlöksklyftor
300 g nötfärs
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk muskotnöt
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
1/2 dl mandelspån
1/2 dl pinjenötter
2 msk vetemjöl
1/2 dl naturella pistagenötter
salt och svartpeppar
neutral olja
smör

För alla

Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med Maizena majsstärkelse utrörd i vatten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Gör så här- texten är avsett för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Testa liknande recept

Cappelletti in brodo
Stuvade makaroner
Potatismos
Lammgryta
Potatismos grundrecept