Lammlägg på libanesiskt vis

Betyg 3 av 5.
36 personer har röstat
0
Lammlägg på libanesiskt vis

Ett smakrikt recept på lammlägg med inspiration från det libanesiska köket. Du gör den kryddiga rätten av bland annat rotselleri, purjolök, lammkött, ris, vitlök, nötfärs, muskotnöt, kanel, mandelspån, pinjenötter och olja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Lammlägg på libanesiskt vis

Ingredienser

6 portioner
2   morötter
1   liten bit rotselleri (à ca 150 g)
2   små purjolökar
1 1/2   gul lök
5   hela kryddnejlikor
2 kg  lammkött med ben, t ex lägg eller stek
2 1/2 l  vatten
3 msk  konc kalvfond
5 dl  långkornigt ris
3   vitlöksklyftor
300 g  nötfärs
1/2 tsk  malen kardemumma
1/2 tsk  muskotnöt
1/2 tsk  kanel
1/2 tsk  spiskummin
1/2 dl  mandelspån
1/2 dl  pinjenötter
2 msk  vetemjöl
1/2 dl  naturella pistagenötter
salt och svartpeppar
neutral olja
smör

För alla

Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med Maizena majsstärkelse utrörd i vatten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Gör så här- texten är avsett för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hot buttered rum – Smörig romdrink
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cappelletti in brodo
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stuvade makaroner
Betyg 3.9 av 5.
1225 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammgryta
Betyg 2.5 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatismos
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost
Betyg 4.4 av 5.
116 personer har röstat
Under 45 min att tillaga