Lammlägg på libanesiskt vis
Ett smakrikt recept på lammlägg med inspiration från det libanesiska köket. Du gör den kryddiga rätten av bland annat rotselleri, purjolök, lammkött, ris, vitlök, nötfärs, muskotnöt, kanel, mandelspån, pinjenötter och olja.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
6 portioner
2 morötter
1 liten bit rotselleri (à ca 150 g)
2 små purjolökar
1 1/2 gul lök
5 hela kryddnejlikor
2 kg lammkött med ben, t ex lägg eller stek
2 1/2 l vatten
3 msk konc kalvfond
5 dl långkornigt ris
3 vitlöksklyftor
300 g nötfärs
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk muskotnöt
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
1/2 dl mandelspån
1/2 dl pinjenötter
2 msk vetemjöl
1/2 dl naturella pistagenötter
salt
svartpeppar
neutral olja
smör
Gör så här
Gör så här- texten är avsett för 6 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer