Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt

Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt

Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt är en härlig middagsrätt med olika smakupplevelser då biffarna är lite mastigare och äppleyoghurten saftig och uppfriskande.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2011

Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt

Ingredienser

4 portioner
10 fasta potatisar (10 st motsvarar ca 900 g)
2 msk olivolja
salt

Färsbiffar

2 msk ströbröd
1 dl mjölk
500 g blandfärs
1 1/2 tsk salt
1 ägg
1 tsk malen kardemumma
2 msk smör eller margarin

Äppleyoghurt

1 äpple
2 dl matyoghurt
salt
peppar

Gör så här

00:20:00
00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jag gjorde denna med vegefärs och den blev jättegod. Lilla kräsna dottern utnämnde den till en ny favoriträtt! Bilden ser tråkig ut, men rätten är som sagt jättegod!

    Susanne

  • Min dotter (13 år) lagade detta i dag och hela familjen tyckte det var riktigt gott! Lite annorlunda, men jättegod smak med kardemumma i biffarna.

    Karin

Näringsvärde per portion

Energi3089 KJ / 739 kCal

Testa liknande recept

  • Äppelkompott för barn
    Betyg 4.8 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Havrepannkaka med kardemummaäpplen
    Betyg 3.1 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Jordgubbskompott med mandelfras
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad