Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt
Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt är en härlig middagsrätt med olika smakupplevelser då biffarna är lite mastigare och äppleyoghurten saftig och uppfriskande.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2011
Ingredienser
4 portioner
10 fasta potatisar (10 st motsvarar ca 900 g)
2 msk olivolja
salt
Färsbiffar
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
500 g blandfärs
1 1/2 tsk salt
1 ägg
1 tsk malen kardemumma
2 msk smör eller margarin
Äppleyoghurt
1 äpple
2 dl matyoghurt
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3089 KJ / 739 kCal
Kommentarer
Jag gjorde denna med vegefärs och den blev jättegod. Lilla kräsna dottern utnämnde den till en ny favoriträtt! Bilden ser tråkig ut, men rätten är som sagt jättegod!
Susanne
2011-04-11Min dotter (13 år) lagade detta i dag och hela familjen tyckte det var riktigt gott! Lite annorlunda, men jättegod smak med kardemumma i biffarna.
Karin
2011-03-02