Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
2
Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt

Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt är en härlig middagsrätt med olika smakupplevelser då biffarna är lite mastigare och äppleyoghurten saftig och uppfriskande.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2011

Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt

Ingredienser

4 portioner
10 fasta potatisar (10 st motsvarar ca 900 g)
2 msk olivolja
salt

Färsbiffar

2 msk ströbröd
1 dl mjölk
500 g blandfärs
1 1/2 tsk salt
1 ägg
1 tsk malen kardemumma
2 msk smör eller margarin

Äppleyoghurt

1 äpple
2 dl matyoghurt
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Jag gjorde denna med vegefärs och den blev jättegod. Lilla kräsna dottern utnämnde den till en ny favoriträtt! Bilden ser tråkig ut, men rätten är som sagt jättegod!

Susanne

2011-04-11

Min dotter (13 år) lagade detta i dag och hela familjen tyckte det var riktigt gott! Lite annorlunda, men jättegod smak med kardemumma i biffarna.

Karin

2011-03-02

Näringsvärde per portion

Energi3089 KJ / 739 kCal

Testa liknande recept

Koftas med ajvaryoghurt och kardemummaris
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karamelliserad mango och banan med yoghurt
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havrepannkaka med kardemummaäpplen
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelkompott för barn
Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbskompott med mandelfras
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rivet äpple med kardemumma och cottage cheese
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga