Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt

Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt är en härlig middagsrätt med olika smakupplevelser då biffarna är lite mastigare och äppleyoghurten saftig och uppfriskande.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250ºC.
  2. Skär potatisen med skal (väl rengjord) i klyftor och torka av dem. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med olivolja och salt. Ställ in mitt i ugnen 20-25 minuter. Vänd runt klyftorna 1-2 gånger under tiden.
  3. Färsbiffar: Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla ca 10 minuter.
  4. Blanda färsen med salt. Rör ner ströbrödsblandningen, ägg och kardemumma. Forma färsen till 8 avlånga biffar (för 4 port). Stek dem runtom i matfettet 5-10 minuter.
  5. Äppleyoghurt: Dela, kärna ur och riv äpplet grovt, blanda det med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera biffarna med potatis och äppelyoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, yoghurt och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett och byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 fasta potatisar (10 st motsvarar ca 900 g)
  • 2 msk olivolja
  • salt
Färsbiffar
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 msk smör eller margarin
Äppleyoghurt
  • 1 äpple
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3089 kJ / 739 kCal
Läs mer om näringsvärden