Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärsröra med bönor

Med vita bönor, haricots verts och nötfärs blir denna köttfärsröra en snabb och smarrig maträtt. Lök och vitlök ger rätten extra sting. Köttfärsröran med bönor serveras gärna med bröd och smakrika tomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt den steka under omrörning tills den får färg. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt tomatkross och låt koka under lock ca 5 minuter. Tillsätt de gröna bönorna fortsätt att koka ca 5 minuter.
  4. Spola av de vita bönorna i kallt vatten och låt de rinna av. Vänd ner dem i röran och låt allt bli varmt.
  5. Skölj och hacka persiljan och strö den över.
  6. Servera med bröd och tomater.

För alla

Glutenfri: Välj glutenfritt bröd.

Tips

Byt ut de vita bönorna mot röda bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g nötfärs (max 10 %)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g krossade tomater med chili
  • 150 g haricots verts
  • 2 burkar vita bönor à 400 g
  • persilja
Tillbehör
  • bröd
  • tomater
Lägg till i inköpslistan