Färs- och svamppanna

Enkel och snabblagad färs- och svamppanna, som är en himmelsk blandning av matig köttfärs, morötter och underbar svamp.

Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
4 morötter
200 g svamp t ex trattkantareller eller champinjoner
1 1/2 msk flytande margarin
500 g köttfärs
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
1 1/2 dl grädde (5%)
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett17 g
Kommentarer
7 stHade dessutom i 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 tsk timjan och en halv chili. Tyckte även det behövdes mer salt. Blev väldigt gott!
Charlotta
Varför står det att den serveras med ris men det är potatis i receptet?
Peter
Hej Peter! Det var tokigt! Den ska såklart bara serveras med pressad potatis. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Ska potatisen vara med i grytan eller är det separat ? Man ska äta med den?
Delia
Hej Delia! Potatisen pressas och serveras till grytan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Kunde varit mindre morötter i, dem tog över hela pannan
Ida
Snabb och enkel rätt som numera är min 11-åriga dotters favoritmat. Bra tips också med denna rätt är att spara lite av morot/svampröran till vegetarianen i familjen!!
Vanja
Det gick snabbt och lätt att göra och smakade bättre än förväntat faktiskt. Rekomenderas som snabb rätt. Receptet räckte dock till 4 personer med rester över så det var bra med ett recept som inte förutsatte att du äter portioner lämpade för lyxresturang (läs: Mikroskopiska).
Andreas
Jätteenkelt att göra och gott dessutom. Har precis ätit det. Fick även godkänt av 18-årige sonen som inte liksom mig är så förtjust i potatis. Till och med hunden (papillon) ville ha mer.
Lill