Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färs i pita med gurkyoghurt

Spännande orientaliska smaker som chili och spiskummin får sätta smak på den här färsrätten som serveras i pitabröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Stek färs, lök och paprika i oljan. Krydda med spiskummin och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela, kärna ur och skär gurkan i skivor. Pressa vitlöken och blanda den med yoghurt och gurka. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela pitabröden på mitten och fyll dem med sallad och färs. Toppa med gurkyoghurten.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 pitabröd
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • ca 1 tsk sambal oelek (ev mer efter smak)
  • salt och peppar
  • 1/2 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 romansallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2264 kJ / 545 kCal