Färs i långpanna med rostad lök

Att tillaga små färsbullar i långpanna är smidigt och sköter sig nästan helt själv i ugnen. Här får de även ugnsrostas ihop med lite rotfrukter så som morötter, potatis och rödlök och äts sedan ihop med en enklare kräm gjord på crème fraiche och chilisås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
350 g morötter
1 rödlök
1 msk olja
Färs
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 dl rostad lök
2 tsk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
500 g blandfärs
1/2 msk olja
Sås
2 dl lätt crème fraiche
2 msk chilisås eller tomatpesto
1 huvudsallad
Gör så här
00:15:00
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2596 KJ / 698 kCal
Fett35 g
Salt1.9 g
Kolhydrater58 g
Protein33 g
Kommentarer
Färsen tar ca 20-25 minuter på sig. 10 minuter räcker verkligen inte.
Viktor
2025-08-07Jättegott! kommer salta mer nästa gång
Louise
2025-08-06Faktiskt jättegott! Blandade creme fraiche med lite soltorkad tomatpesto och sambal oelek, och hade i lite oxfond i biffarna. Gjorde också biffarna i egen ugnsform för att inte blöta ner rotfrukterna
Jessica
2025-08-04