Färs i långpanna med rostad lök

Att tillaga små färsbullar i långpanna är smidigt och sköter sig nästan helt själv i ugnen. Här får de även ugnsrostas ihop med lite rotfrukter så som morötter, potatis och rödlök och äts sedan ihop med en enklare kräm gjord på crème fraiche och chilisås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
350 g morötter
1 rödlök
1 msk olja
Färs
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 dl rostad lök
2 tsk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
500 g blandfärs
1/2 msk olja
Sås
2 dl lätt crème fraiche
2 msk chilisås eller tomatpesto
1 sallad (t ex roman-, krisp- eller huvudsallad)
Gör så här
00:15:00
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2596 KJ / 698 kCal
Fett35 g
Salt1.9 g
Kolhydrater58 g
Protein33 g

Kommentarer
24 stFärsen tar ca 20-25 minuter på sig. 10 minuter räcker verkligen inte.
Viktor
Jättegott! kommer salta mer nästa gång
Louise
Faktiskt jättegott! Blandade creme fraiche med lite soltorkad tomatpesto och sambal oelek, och hade i lite oxfond i biffarna. Gjorde också biffarna i egen ugnsform för att inte blöta ner rotfrukterna
Jessica
Detta är en gedigen rätt, och dessutom väldigt god. Den kalla såsen satt perfekt!
Ingela
Lättlagat och gott! Glömde både timjan och senap i färsen men kryddade istället allt på plåten med timjan och vid servering senap vid sidan om. Hade sambal och lite chiliflakes i såsen istället för chilisås.
Marlene
Goda smaker, men tyckte inte det funkade så bra med biffarna på samma plåt som potatisen. När biffarna börjar bli klara så släpper dom ju ifrån sig vätska som flyter ut över plåten och gör potatisen blöt. Den vill jag ju ha ugnsrostad och lite ”knaprig”. Så bättre kanske att steka biffarna separat.
Ellinor
Väldigt gott och lättlagat!
Ida
Färsen behöver mycket mer krydda, annars gott!
Klara sofie
Älskar plåtmat! Det var jättegott, dock kryddade jag själv mera redan från början, hade i chiliflakes i färsen, ingen timjan dock. I cf hade jag i vitlök. Kommer göra om 😊
Pia
Potatisen tog lååång tid på sig. Färsen behöver mer kryddning. Annars helt oki
Anette