Färs i långpanna med basilika och rostad lök

22
10
Färs i långpanna med basilika och rostad lök

Att tillaga små färsbullar i långpanna är smidigt och sköter sig nästan helt själv i ugnen. Här får de även ugnsrostas ihop med lite rotfrukter så som morötter, potatis och rödlök och äts sedan ihop med en enklare kräm gjord på crème fraiche och chilisås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Färs i långpanna med basilika och rostad lök

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
3 morötter
1 rödlök
1 msk olja

Färs

1/2 förp basilika (à 20 g)
1 ägg
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 dl rostad lök
1/2 tsk salt
2 krm peppar
500 g blandfärs
1/2 msk olja
2 dl lätt crème fraiche
2 msk chilisås

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök och glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Strö över lite extra rostad lök vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Sandra

2022-02-19

Gillade enkelheten att allt blir klart på samma plåt. Smart att bara klicka ut färsen och att man inte behöver hacka löken, super en fredag när man kommit hem från jobbet och vill att det ska gå snabbt och enkelt!

Marika

2021-04-27

Varför står det salt två gånger på färsen?

Redaktionen ICAse

2021-05-11

Det var en bra fråga :). Tack Marika för att du uppmärksammade oss på detta. Nu har vi fixat till receptet. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika

Deborah

2020-11-04

Ett recept i min smak. Jättegott och samtidigt lättlagat. Skönt att slippa stekos när man får allt färdigt i ugnen istället. Deborah

Näringsvärde per portion

Energi 3011 KJ / 719 kCal
Fett 38 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden