Fårostgratinerade auberginer (Kashke badenjan)

Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Fårostgratinerade auberginer (Kashke badenjan)

Kashke badenjan, eller fårostgratinerade auberginer, är en persisk aubergineröra med frisk smak av mynta och en härlig sälta från fårosten. Auberginer, lökar, crème fraiche och mjölk ger tillsammans med valnötter en härlig upplevelse.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004

Fårostgratinerade auberginer (Kashke badenjan)

Ingredienser

6 portioner
5 auberginer (5 auberginer motsvarar ca 1 1/2 kg)
2 msk salt
2 stora gula lökar
5 vitlöksklyftor
3 msk olja eller smör till stekning
2 msk torkad mynta
300 g grekisk fetaost
2 dl crème fraiche
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl valnötskärnor

Gör så här

00:30:00
00:20:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jättegott, men det går att förenkla tillagningen: Stek auberginerna i gratängformen istället för långpanna så sparar du disk. Såsen behöver inte mixas, den blir ganska slät ändå.

    Maria

  • Mycket välsmakande och jättegott. Jag är vanligtvis inte särskilt intresserad av auberginer, men detta är helt klart en mycket rätt med auberginer

    Jan

Testa liknande recept

  • Kobideh kebab
    Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Persiskt valnötsbröd (Nane barbari)
    Betyg 3.5 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Persisk tsatsiki med valnötter
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizzatarte med melon och fetaost
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad