Gurkdrink med mynta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gurkdrink med mynta

Sekanjabin är en svalkande persisk gurkdrink med vinäger som ger en oväntad frisk syra. Färskpressad limejuice, mynta och skivad gurka smaksätter sommarens nya favoritdrink!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sockerlag: Koka upp sockret med vatten och vinäger i en kastrull under omrörning. Låt småkoka ca 10 minuter. Lägg i mynta kvistarna, men spara några blad till garnering. Låt småkoka ytterligare 5 minuter. Låt svalna.
  2. Drink: Sila sockerlagen och blanda med limejuice och kallt vatten. 
  3. Skiva och strimla gurkan. Blanda ner gurka och myntablad. Låt gärna drycken dra i kylen någon timme. Servera väl kyld med limeskivor och is.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 2 l
Sockerlag
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl vatten
  • 3/4 dl vitvins- eller äppelcidervinäger
  • 1 kruka mynta
Drink
  • 1 dl färskpressad limejuice
  • 1 l kallt vatten
  • 1/4 gurka
  • limeskivor (till servering)
  • is (till servering)
Lägg till i inköpslistan