Fårost, bacon och champinjonpizza
En pizza som har allt. Underbar pizzasås vars ingredienser får sjuda ihop och gör den ljuvligt aromatisk. Toppingen bestående av bland annat krämig fetaost, knaprig bacon och mjuka champinjoner gör pizzan helt gudomlig.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
4 portioner
Pizzadeg
2 paket pizzadegmix
Pizzasås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater (gärna kryddade)
ca 1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk strösocker
1/2 kruka basilika
Topping
100 g champinjoner
150 g bacon
50 g pinjenötter
200 g fetaost
rucolasallad till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fårost och fetaost är väl ändå inte samma sak. I rubriken står det fårost och i beskrivningen står det fetaost. Vilket ska det vara?
Elisabeth
2021-06-19Hej elisabeth! Tack för din uppmärksamhet. Vi har nu ändrat i ingressen så det står fetaost. Men det blir säkert gott även med en annan sorts fårost. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-07-08