Fårost, bacon och champinjonpizza | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fårost, bacon och champinjonpizza

En pizza som har allt. Underbar pizzasås vars ingredienser får sjuda ihop och gör den ljuvligt aromatisk. Toppingen bestående av bland annat krämig fårost, knaprig bacon och mjuka champinjoner gör pizzan helt gudomlig.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Sätt ugnen på 225°C.
  2. Förbered pizzadegsmix enligt anvisningen.
  3. Dela degen i 12 bitar (för 4 port), ca 70 g per bit och rulla till bollar.
  4. Kavla ut på ett väl mjölat bord till runda pizzabottnar, ca 14 cm i diameter.
  5. Lägg pizzabottnarna på två bakpappersklädda ugnsplåtar. Beräkna 2 -3 pizzor per person.
  6. Sås: Skala och grovhacka lök och vitlöksklyftor. Dela, kärna ur och grovhacka paprika.
  7. Fräs lök, vitlök och paprika med olivolja på svag värme i ca 10 minuter.
  8. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en stund med grönsakerna. Tillsätt krossade tomater, salt, peppar och socker. Låt allt stå och sjuda på svag värme i 15 -20 minuter.
  9. Rör ner basilikabladen. Låt svalna något.
  10. Mixa allt hastigt till grov konsistens i matberedare eller med en stavmixer.
  11. Häll över i en skål, låt svalna och förvara sedan i kylen tills det är pizzadags!
  12. Skeda 2 -3 msk färdig pizzasås på varje botten.
  13. Topping: Skiva champinjoner och tärna bacon.
  14. Fördela champinjoner, bacon, pinjenötter och smula fetaost över pizzorna.
  15. Baka i ugnen ca 10 minuter. Ta ut pizzorna och garnera gärna med ruccolasallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Pizzadeg
  • 2 paket pizzadegmix
Pizzasås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater (gärna kryddade)
  • ca 0,8 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 1 tsk socker
  • 1/2 kruka basilika
Topping
  • 100 g champinjoner
  • 150 g bacon
  • 50 g pinjenötter
  • 200 g fetaost
  • ruccolasallad till garnering
Lägg till i inköpslistan