Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färgglad linssallad

Gör en färgglad och smakrik linssallad med gröna linser, gul och röd paprika, gurka, tomat, purjolök och fetaost. Till den vegetariska salladen gör du en härlig dressing med olja, balsamvinäger och vitlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka linserna enligt förpackningens anvisning. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skölj och tärna gurka och tomater. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Blanda grönsakerna med fetaost i tärningar i en salladsskål.
  3. Blanda dressing av rapsolja, vatten, balsamvinäger, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Blanda med salladen.
  4. Servera med brytbröd.

Tips

Salladen kan i god tid förberedas och passar utmärkt att ha med på picknick.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port gröna linser
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1/2 gurka
  • 3 tomater
  • 1/2 purjolök
  • 1 burk fetaost i tärningar (à 280 g)
Dressing
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?