Grillad räksallad med sparris, fänkål och pebre | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad räksallad med sparris, fänkål och pebre

Testa att grillwoka miljörätta vannameiräkor tillsammans med spröd sparris och anisdoftande fänkål. En garanterat lyckad kombination! Bjud med den friska chilenska tomatsalsan pebre. Pebren är även god till fisk och kyckling.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med pebren. Dela, kärna ur och hacka tomaterna fint. Skala, dela och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar (för 4 portioner).
  2. Skär ev bort den nedre torra delen på sparrisen. Skär i 2–3 bitar. Ansa och dela fänkålen på längden. Skär tvärs över i 4–5 bitar. Pensla med olja och krydda med 2 krm salt och 1–2 krm peppar (för 4 portioner).
  3. Pensla räkorna med olja. Grilla i omgångar i en grillwok/-panna. Grilla över hög värme och rör runt så att ingredienserna får fin färg utan att brännas. Vänd ihop salladen på slutet. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
  4. Ringla pebren över salladen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 knippen grön sparris (à 250 g)
  • 2 fänkål
  • olja
  • flingsalt
  • ca 1 krm peppar
  • 350 g räkor av vannameityp (ASC-märkta, frysta och tinade)
Pebre
  • 3 tomater
  • 1 schalottenlök
  • ca 2 gröna chilifrukter (t ex jalapeño eller spansk peppar)
  • 1/2 dl hackad koriander
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1525 kJ / 364 kCal