Grillad räksallad med sparris, fänkål och pebre
Testa att grillwoka miljörätta vannameiräkor tillsammans med spröd sparris och anisdoftande fänkål. En garanterat lyckad kombination! Bjud med den friska chilenska tomatsalsan pebre. Pebren är även god till fisk och kyckling.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
4 portioner
2 knippen grön sparris (à 250 g)
2 fänkål
olja
flingsalt
ca 1 krm peppar
350 g räkor av vannameityp (ASC-märkta, frysta och tinade)
Pebre
3 tomater
1 schalottenlök
ca 2 gröna chilifrukter (t ex jalapeño eller spansk peppar)
1/2 dl hackad koriander
1/2 dl hackad persilja
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1525 KJ / 364 kCal
Fett26 g
Salt3.14 g
Kolhydrater8 g
Protein23 g
Kommentarer