Grillad räksallad med sparris, fänkål och pebre

31
0
Grillad räksallad med sparris, fänkål och pebre

Testa att grillwoka miljörätta vannameiräkor tillsammans med spröd sparris och anisdoftande fänkål. En garanterat lyckad kombination! Bjud med den friska chilenska tomatsalsan pebre. Pebren är även god till fisk och kyckling.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Grillad räksallad med sparris, fänkål och pebre

Ingredienser

4 portioner
2 knippen grön sparris (à 250 g)
2 fänkål
olja
flingsalt
ca 1 krm peppar
350 g räkor av vannameityp (ASC-märkta, frysta och tinade)

Pebre

3 tomater
1 schalottenlök
ca 2 gröna chilifrukter (t ex jalapeño eller spansk peppar)
1/2 dl hackad koriander
1/2 dl hackad persilja
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1525 KJ / 364 kCal
Fett 26 g
Salt 3.14 g
Kolhydrater 8 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden