Grillad räksallad med sparris, fänkål och pebre

Betyg 3.4 av 5.
31 personer har röstat
0
Grillad räksallad med sparris, fänkål och pebre

Testa att grillwoka miljörätta vannameiräkor tillsammans med spröd sparris och anisdoftande fänkål. En garanterat lyckad kombination! Bjud med den friska chilenska tomatsalsan pebre. Pebren är även god till fisk och kyckling.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Grillad räksallad med sparris, fänkål och pebre

Ingredienser

4 portioner
2   knippen grön sparris (à 250 g)
2   fänkål
olja
flingsalt
ca 1 krm  peppar
350 g  räkor av vannameityp (ASC-märkta, frysta och tinade)

Pebre

3   tomater
1   schalottenlök
ca 2   gröna chilifrukter (t ex jalapeño eller spansk peppar)
1/2 dl  hackad koriander
1/2 dl  hackad persilja
2 msk  färskpressad citronjuice
1 dl  olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1525 KJ / 364 kCal
Fett26 g
Salt3.14 g
Kolhydrater8 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Mango- & majssalsa
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad entrecôte med chimichurri och ensalata verde
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Passion- och melonsalsa
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het ananas- och mangosalsa
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mangosalsa
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ananassalsa
Betyg 3.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga