Fänkålssallad med dill- och citronmarinerade räkor

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fänkålssallad med dill- och citronmarinerade räkor

En härlig, fräsch sommarsallad som är utmärkt att lyxa till picknicken med. Fänkålens krispiga karaktär gör sig utomordentligt tillsammans med de dill- och citronmarinerade räkorna.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Fänkålssallad med dill- och citronmarinerade räkor

Ingredienser

4 portioner
1 citron
5 dillkvistar
400 g skalade räkor (400 g skalade motsvarar ca 1 kg med skal)
3/4 dl rapsolja
svartpeppar
2 dl matvete
2 fänkålsstånd (2 st ca 400 g)
1/2 gurka
lök
mangoldskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • En mycket god sallad, rekomenderas! Dåligt är dock: Se upp med att det saknas en hel del saker i inköpslistan: Lök, mangoldskott, pepparrot och creme fraiche

    Johnnie

Näringsvärde per portion

Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett21 g

Testa liknande recept

  • Koka matvete
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rostad fänkål med grynsallad
    Betyg 4.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkål med vete och dill
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad