Tsatsiki med fänkål och vitlök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tsatsiki med fänkål och vitlök

Det är inte bara gurka man kan göra tsatsiki av! Testa en variant med färsk fänkål, som ger den svalkande, vitlöksstinna såsen en lätt ton av lakrits och fin krispighet. Vill man kan man tillsätta lite rostade fänkålsfrön. Servera gärna till grillad fisk och grillat kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och dela fänkålen längs mitten, spara ev dill. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Skiva fänkålen tunt och blanda med vinäger och salt i en skål. Låt stå 15 minuter.
  3. Pressa ut vätskan ur fänkålen. Blanda med vitlök, yoghurt, honung och peppar. Garnera med ev fänkålsdill.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fänkål (à ca 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 3 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 1/2 tsk honung
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 449 kJ / 107 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept