Tsatsiki med fänkål och vitlök

Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tsatsiki med fänkål och vitlök

Det är inte bara gurka man kan göra tsatsiki av! Testa en variant med färsk fänkål, som ger den svalkande, vitlöksstinna såsen en lätt ton av lakrits och fin krispighet. Vill man kan man tillsätta lite rostade fänkålsfrön. Servera gärna till grillad fisk och grillat kött.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Tsatsiki med fänkål och vitlök

Ingredienser

4 portioner
1 fänkål (à ca 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk salt
3 dl matyoghurt (10 %)
1 1/2 tsk honung
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi449 KJ / 107 kCal
Fett6 g
Salt1.82 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Fläskfilé på fänkålsbädd
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fårfiol med äppelsallad
Betyg 3 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Morotstzatziki
Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt
Betyg 4.7 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Färsbiffar med ajvar och tzatziki
Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fänkål och dill rub
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad