Tsatsiki med fänkål och vitlök
Det är inte bara gurka man kan göra tsatsiki av! Testa en variant med färsk fänkål, som ger den svalkande, vitlöksstinna såsen en lätt ton av lakrits och fin krispighet. Vill man kan man tillsätta lite rostade fänkålsfrön. Servera gärna till grillad fisk och grillat kött.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 fänkål (à ca 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk salt
3 dl matyoghurt (10 %)
1 1/2 tsk honung
1 krm nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi449 KJ / 107 kCal
Fett6 g
Salt1.82 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g
Kommentarer