Tsatsiki med fänkål och vitlök

6
0
Tsatsiki med fänkål och vitlök

Det är inte bara gurka man kan göra tsatsiki av! Testa en variant med färsk fänkål, som ger den svalkande, vitlöksstinna såsen en lätt ton av lakrits och fin krispighet. Vill man kan man tillsätta lite rostade fänkålsfrön. Servera gärna till grillad fisk och grillat kött.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Tsatsiki med fänkål och vitlök

Ingredienser

4 portioner
1 fänkål (à ca 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk salt
3 dl matyoghurt (10 %)
1 1/2 tsk honung
1 krm nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 449 KJ / 107 kCal
Fett 6 g
Salt 182 g
Kolhydrater 8 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden