Tsatsiki med fänkål och vitlök

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Tsatsiki med fänkål och vitlök

Det är inte bara gurka man kan göra tsatsiki av! Testa en variant med färsk fänkål, som ger den svalkande, vitlöksstinna såsen en lätt ton av lakrits och fin krispighet. Vill man kan man tillsätta lite rostade fänkålsfrön. Servera gärna till grillad fisk och grillat kött.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Tsatsiki med fänkål och vitlök

Ingredienser

4 portioner
1 fänkål (à ca 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk salt
3 dl matyoghurt (10 %)
1 1/2 tsk honung
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi449 KJ / 107 kCal
Fett6 g
Salt1.82 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Morotstzatziki
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sallad med brieost, nötter och hallon
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen quinoasallad
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tzatziki med zaatar och krispig pita
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isterband med couscous och tzatsiki
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsbiff med morotstzatsiki
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga