Fänkålslax med örtsås

Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fänkålslax med örtsås

Fänkålslax med örtsås är ett lyxigt middagsalternativ. Du lagar den goda örtsåsen med dijonsenap, honung och citron. Du serverar fänkålslaxen med potatis och en citronskiva.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Fänkålslax med örtsås

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g laxfilé

Lag

1 gul lök
1 fänkål eller torkad (1 fänkål motsvarar 2 msk torkad)
1 l vatten
2 dl vitvinsvinäger
1 1/2 dl strösocker
2 lagerblad
1/2 dl salt
10 vitpepparkorn

Örtsås

2 dl gräddfil
1 msk pressad citronjuice
2 tsk dijonsenap
1 tsk strösocker eller honung
4 msk blandade färska örter t ex dill, timjan, oregano, persilja (4 msk färska motsvarar 2 msk torkade)

Till servering

potatis

Gör så här

00:15:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2390 KJ / 570 kCal
Fett25 g

Testa liknande recept

  • Skaldjursfond
    Betyg 4.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ångkokta musslor med körvel
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkålspaj med bacon
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lök- och fänkålssallad
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad