Fänkålsfritters med löjrom och smetana

Betyg 3.3 av 5.241 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Fänkålsfritters med löjrom och smetana

Inled festmiddagen, eller nyårsmenyn, men frasiga fritters. En klassiker på nytt sätt där vi blandar riven fänkål med potatis och steker riktigt krispigt. Servera med löjrom och smetana, en tjock, syrad grädde som påminner om crème fraiche. Ljuvliga smaker!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Fänkålsfritters med löjrom och smetana

Ingredienser

4 portioner
250 g fast potatis
1 fänkål (à 200 g)
1 ägg
1 dl riven parmesan
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
3 msk olivolja
1 rödlök
1 dl smetana (eller crème fraiche)
80 g löjrom
parmesanflarn

Gör så här

Dagen före festen
00:02:00
Ca 30 minuter före servering
00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Väldigt goda!

    Pernilla

  • Funkar jättefint att laga i våffeljärn, blir dessutom riktigt vackert.

    Carina

  • Krispigt och gott

    Elisabet

Näringsvärde per portion

Energi1434 KJ / 343 kCal
Fett24 g
Salt1.8 g
Kolhydrater14 g
Protein16 g

Testa liknande recept

  • Hasselbackspotatis mini
    Betyg 4.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cruditéer med löjromsdipp
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kanapé med löjrom och citronsmetana
    Betyg 4.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad