Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fänkålsfrittata

Snabblagad frittata som passar perfekt när du har ont om tid men ändå vill äta gott. Din vackert gula omelett får sin underbara smak av saffran och timjan som passar bra med söta tomater, lök och fänkål. Servera din smarriga fänkålsfrittata med lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fänkål och tomater i tunna skivor. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken.
  2. Fräs fänkål och lök i smör i en stor stekpanna tills den blir mjuk. Lägg i tomaterna.
  3. Vispa ihop ägg och saffran. Krydda med salt, peppar och timjan.
  4. Häll smeten i pannan. Lyft på grönsakerna så att smeten kan rinna ner. Stek tills omeletten stelnar.
  5. Vänd omeletten med hjälp av ett stort lock och stek på andra sidan. Servera varm eller kall med en sallad och bröd och ev varm rökt lax.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja.

Tips

Byt gärna ut grönsaker och kryddor efter tycke och smak, t ex fänkål mot en mildare grönsak som squash och saffran mot curry eller hoppa över helt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 fänkål
  • 2 tomater
  • 2 färska gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör
  • 6 ägg
  • 1/2 påse saffran (à 1/2 gram)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk timjan
Servera till
  • sallad
  • bröd
  • ev varmrökt lax eller skinka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1510 kJ / 361 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden