Fänkålsfrittata

0
0
Fänkålsfrittata

Snabblagad frittata som passar perfekt när du har ont om tid men ändå vill äta gott. Din vackert gula omelett får sin underbara smak av saffran och timjan som passar bra med söta tomater, lök och fänkål. Servera din smarriga fänkålsfrittata med lax.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Fänkålsfrittata

Ingredienser

4 portioner
1 - 1 1/2 fänkål
2 tomater
2 färska gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör
6 ägg
1/2 påse saffran (à 1/2 gram)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan

Servera till

sallad
bröd
varmrökt lax eller skinka

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Tips

Byt gärna ut grönsaker och kryddor efter tycke och smak, t ex fänkål mot en mildare grönsak som squash och saffran mot curry eller hoppa över helt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1510 KJ / 361 kCal
Fett 13.4 g
Läs mer om näringsvärden