Fänkålssoppa med fyllda laxrullar
Denna matiga fänkålssoppa med fyllda laxrullar är makalöst god. Den krämiga soppan av fänkål, purjolök, crème fraiche och kryddor mixar du slät och serverar med smakrika rullar av lax och färskost. Garnera med fänkål och servera direkt.
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
2 fänkål
7 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk pressad citron
2 tunna skivor rökt lax (à ca 50 g)
75 g färskost (med pepparrotssmak)
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri färskost.
Gör äggfri: känsliga allergikerbör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri färskost.
Gör äggfri: känsliga allergikerbör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket god soppa. Jag hade aldrig trott att fänkål smakade så bra. Laxen i soppan är pricken över i. Kan rekommenderas.
Ingrid
2009-03-05