Fänkålssoppa med fyllda laxrullar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fänkålssoppa med fyllda laxrullar

Denna matiga fänkålssoppa med fyllda laxrullar är makalöst god. Den krämiga soppan av fänkål, purjolök, crème fraiche och kryddor mixar du slät och serverar med smakrika rullar av lax och färskost. Garnera med fänkål och servera direkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken och fänkålen. Spar några kvistar från fänkålen till garnering. Lägg purjo- och fänkålsstrimlor i en kastrull. Häll på buljong och koka grönsakerna mjuka under lock.
  2. Ta upp och mixa grönsakerna i en matberedare med lite av buljongen. Häll tillbaka i kastrullen och rör i crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och citron.
  3. Lägg laxskivorna lite omlott på en skärbräda. Bred på pepparrotsosten. Rulla ihop till en rulle och lägg i frys 20-30 min. Skär i tunna skivor.
  4. Häll soppan i fyra förvärmda tallrikar och lägg i laxrullarna. Garnera med fänkål och servera genast med ett kuvertbröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri färskost.
Gör äggfri: känsliga allergikerbör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 2 fänkål
  • 7 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 2 tunna skivor rökt lax (à ca 50 g)
  • 75 g färskost (med pepparrotssmak)
Lägg till i inköpslistan