Fänkålschutney med saffran och chili

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Fänkålschutney med saffran och chili

Gör en egen smakrik chutney att bjuda på till fisk eller skaldjur med detta trevliga recept. Puttra ihop chutney i matlagningsvin, äppelcidervinäger och kycklingfond och låt den mumsiga fänkålschutneyn med saffran och chili svalna innan den serveras.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2002

Fänkålschutney med saffran och chili

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g fänkål
1 finhackad röd chilifrukt
1 finhackad vitlöksklyfta
3 msk olivolja
salt och peppar
1 påse saffran (à 1/2 g)
2 msk socker
1 dl vitt matlagningsvin
1 dl äppelcidervinäger
2 dl vatten
1/2 dl konc kycklingfond
1 1/2 tsk ljus maizenaredning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad torskrygg med saffransdoftande fänkål
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppel- och saffranschutney
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortellini med grillad paprika
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gulbetssoppa med rågbrödssticks och bönröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppel- och fikonchutney
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tomat- och saffranssoppa med spätta
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga