Fänkålschutney med saffran och chili | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fänkålschutney med saffran och chili

Gör en egen smakrik chutney att bjuda på till fisk eller skaldjur med detta trevliga recept. Puttra ihop chutney i matlagningsvin, äppelcidervinäger och kycklingfond och låt den mumsiga fänkålschutneyn med saffran och chili svalna innan den serveras.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ca fänkålen i kvartar. Skär bort rotfäste och finstrimla. Fräs fänkålen, finhackad röd chilifrukt och finhackad vitlöksklyfta mjuk i olivolja i 20-25 minuter på svag värme. Salta och peppra.
  2. Strö över saffran och socker och låt smälta in i fänkålen. Häll på vitt matlagningsvin, äppelcidervinäger och koka tills 1/3 av vätskan återstår.
  3. Häll på vatten och konc kycklingfond. Låt puttra i 5 minuter och red därefter av med ljus maizena redning.
  4. Smaksätt med salt och peppar. Låt svalna. Gott till grillad fisk, t.ex laxfjäril och skaldjur.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g fänkål
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 2 msk socker
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl konc kycklingfond
  • 1 1/2 tsk ljus maizenaredning
Lägg till i inköpslistan