Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citrussill

Att lägga in sill är busenkelt. Prova en syrlig inläggning med skivad lime och citron. Det ger en pigg sommarsill som också blir riktigt snygg. Inspirationen till receptet är hämtat från spanska boquerones, minus chilin.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, socker, vatten, kryddpeppar och lagerblad. Låt svalna.
  2. Finriv citron- och limeskal, blanda ner i lagen. Skiva citrusfrukter och rödlök tunt. Häll av sillen. Skär den i bitar.
  3. Varva citron, lime, lök och sill i en ren glasburk. Fyll på med lagen, sätt på locket och låt stå minst ett dygn i kylskåp före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 1 rödlök
  • 2 burkar 5-minuterssill (à 420 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 812 kJ / 195 kCal