Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Syrlig smoothie med blodapelsin

Avokado gör denna syrliga smoothie på hallon och blodapelsin krämig. En riktigt vitaminkick till frukost, mellanmål eller brunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 glas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pressa juicen ur blodapelsiner. Dela, kärna ur och skär avokado i bitar.
  2. Mixa avokado, frysta hallon och blodapelsinjuice med stavmixer eller i matberedare till en slät smoothie.
  3. Häll upp i glas. Garnera ev med några tinade hallon.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Avrunda med lite honung om du tycker den blir för syrlig.

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.

Ingredienser

Portioner: 4 glas
  • juicen av 10 blodapelsiner (10 apelsiner ger ca 6 dl)
  • 1 mogen avokado
  • 2 dl frysta hallon
  • ev hallon till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?