Syrlig smoothie med blodapelsin

Avokado gör denna syrliga smoothie på hallon och blodapelsin krämig. En riktigt vitaminkick till frukost, mellanmål eller brunch.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Ingredienser
4 glas
juicen av 10 blodapelsiner (10 apelsiner ger ca 6 dl)
1 mogen avokado
2 dl frysta hallon
hallon till garnering
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Avrunda med lite honung om du tycker den blir för syrlig.
Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.
Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.
Har du lagat receptet?
Kommentarer