Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Faluwok

En ny spännande variant på falukorv är denna wok med toner av Asien. Den wokade falukorven kombineras med wokad broccoli, chili och woksås i en skön mix. Serverar du med pasta får du en mättande och spännande rätt med sting.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning.
  2. Skär falukorven i cm-tjocka strimlor. Stek dem i en het wok-/stekpanna med några droppar olja. Lägg över korven på ett fat.
  3. Rengör pannan och hetta upp oljan. Stek chili, mandelspån och vitlök i 30 sekunder. Lägg i broccolin och stek i ytterligare 1 minut
  4. Vänd ner pastan, korven och woksåsen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i djupa tallrikar. Servera grovt bröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta
  • 400 g falukorv
  • olja att steka falukorven i
  • 1 msk olja
  • 1 msk finhackad röd chilifrukt
  • 1/2 dl mandelspån
  • 1 1/2 msk finhackad vitlök
  • 250 g fryst broccoli (tinad)
  • ca 1 dl woksås eller hoisinsås
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan