Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falustrimlor i örtagårdssås

Lättlagad och kort tillagningstid gör falustrimlor i örtagårdssås till en klockren vardagsmiddag. Strimla falukorven och tillsätt sedan grönsaksbuljong, grädde, fransk senap och hackade färska örter. Servera falustrimlorna med ris och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla purjolöken. Strimla falukorven. Fräs purjo och falukorv i margarin eller smör i en traktörpanna.
  2. Tillsätt grönsaksbuljong, grädde, fransk senap och hackade färska örter t ex basilika, oregano eller persilja. Låt puttra ca 3 min.
  3. Red med maizenaredning och smaka av med salt och vitpeppar. Servera med ris och tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 400 g falukorv
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk fransk senap
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 port ris
  • tomater
  • rödlök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?