Falustrimlor i örtagårdssås
Lättlagad och kort tillagningstid gör falustrimlor i örtagårdssås till en klockren vardagsmiddag. Strimla falukorven och tillsätt sedan grönsaksbuljong, grädde, fransk senap och hackade färska örter. Servera falustrimlorna med ris och sallad.
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
400 g falukorv
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten)
1 dl matlagningsgrädde
2 msk fransk senap
1 krm vitpeppar
4 port ris
tomater
rödlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hade inte fransk senap hemma så vi tog pesto istället - det gick också mycket bra.
Karin
2010-09-08detta recept lagar jag var tredje vecka. lite örtkryddor i är inte heller dumt.
Johanna
2009-09-03helt ok variation med falukorv
Angela
2006-10-19