Korvbulgur med äpple
Korvbulgur med äpple är en slags gryta med bulgur, purjolök, vitkål och falukorv som du kryddar exotiskt med kanel och äpple. Falukorven och bulgurgrytan serverar du med en frisk sås på matlagningsyoghurt och dijonsenap.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004
Ingredienser
4 portioner
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 g falukorv
1 purjolök
1 klyfta färsk vitkål
1 äpple
1 msk smör
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås
2 dl matlagningsyoghurt
1 - 1 1/2 tsk dijonsenap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott och ett roligt sätt att tillaga falukorv på.
Ulrika
2008-01-10Perfekt variationsrätt för falukorv som alla mina barn älskar. Lite ovanlig smak men väl värd att prova. Bulgur är jättegott.
Lena
2006-08-13