Korvbulgur med äpple

5
2
Korvbulgur med äpple

Korvbulgur med äpple är en slags gryta med bulgur, purjolök, vitkål och falukorv som du kryddar exotiskt med kanel och äpple. Falukorven och bulgurgrytan serverar du med en frisk sås på matlagningsyoghurt och dijonsenap.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004

Korvbulgur med äpple

Ingredienser

4 portioner
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 g falukorv
1 purjolök
1 klyfta färsk vitkål
1 äpple
1 msk smör
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås

2 dl matlagningsyoghurt
1 - 1 1/2 tsk dijonsenap

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ris i stället för bulgur, som är gjord av vete.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Använd mjölkfritt yoghurtalternativ i såsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Ulrika

2008-01-10

Mycket gott och ett roligt sätt att tillaga falukorv på.

Lena

2006-08-13

Perfekt variationsrätt för falukorv som alla mina barn älskar. Lite ovanlig smak men väl värd att prova. Bulgur är jättegott.