Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvbulgur med äpple

Korvbulgur med äpple är en slags gryta med bulgur, purjolök, vitkål och falukorv som du kryddar exotiskt med kanel och äpple. Falukorven och bulgurgrytan serverar du med en frisk sås på matlagningsyoghurt och dijonsenap.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och rör i bulgur och smulad buljongtärning. Låt småkoka i 10 minuter.
  2. Skär under tiden korv, purjolök och kål i strimlor. Kärna ur och tärna äpplet.
  3. Stek korven i smör i en stekpanna. Ta upp den och fräs purjolök, kål och äpple lätt.
  4. Rör ner allt i bulgurgrytan. Krydda med kanel, salt och peppar.
  5. Rör ihop såsen och servera den till.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ris i stället för bulgur, som är gjord av vete.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Använd mjölkfritt yoghurtalternativ i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 400 g falukorv
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta färsk vitkål
  • 1 äpple
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?