Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Falukorvslasagne

Falukorvslasagne är ett mumsigt alternativ till vanlig lasagne med lök och squash. Smaka av med oregano, paprikapulver, salt och svartpeppar och grädda lasagnen i en halvtimme.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skölj squashen och skär den i små tärningar. Fräs lök och squash i olja i en stekpanna.
  2. Skär falukorven i små tärningar och låt dem fräsa med. Häll över de krossade tomaterna. Smaka av med oregano, paprikapulver, salt och svartpeppar. Låt röran puttra ca 5 min.
  3. Vispa ut vetemjöl i 1 dl mjölk (för 4 port) i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och matfettet. Koka upp och låt såsen koka ca 3 min. Vispa hela tiden så att inte såsen bränner fast i botten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll lite sås i botten på en ugnssäker form. Lägg ut 3 lasagneplattor (för 4 port). Häll på 1/3 av korvröran. Fortsätt sen att varva sås, lasagneplattor och korvröra. Det översta lagret ska vara lasagneplattor med sås på.
  5. Strö över osten. Sätt in i ugnen i 200°C, i ca 30 min tills lasagneplattorna är mjuka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 liten squash (à ca 200 g)
  • 1 msk olja
  • 400 g falukorv
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • smör eller margarin
  • 12 lasagneplattor
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB