Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falukorv med pizzasmak

Krydda falukorven lite extra genom att bre på pastasås och pizzakrydda och toppa med överströdd ost. Enkelt och roligt till vardags! Servera din falukorv med potatismos och en god sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på ca 250°C eller max.
  2. Ta bort skinnet på korven och skär den i långa, drygt 1/2 centimeter tjocka skivor längs med. Lägg dem i en liten långpanna eller form.
  3. Bre på pastasås. Krydda med pizzakrydda och strö över riven ost.
  4. Placera pannan högt upp i ugnen under grillelementet och grilla i 5-7 minuter, tills osten fått fin färg.
  5. Servera med potatismos, gräslök och gärna en sallad.

För alla

Läs noga ingredienserna på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut osten och gör ett hemlagat potatismos med Solhavre eller vatten i stället för mjölk och använd mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g falukorv (gärna mager)
  • 1 dl pastasås med tomat
  • 1 tsk pizzakrydda
  • 2 1/2 dl riven pizzaost
  • 4 portioner potatismos
  • klippt gräslök
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer