Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Falukorv i ugn med pesiljepesto

Falukorv i ugn är en klassisk korvrätt som här får en smakrik topping av en försvenskad pesto med prästost. Servera falukorven med potatismos, gärna blandad med lättkokt blomkål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Mixa solrosfrön, persilja, ost och olja i en food processor till en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Skala löken, skiva den och tomaterna.
  4. Lägg korven i en ugnssäker form. Gör djupa snitt i korven och stick ner tomat- och lökskivor i snitten. Fördela persiljepeston ovanpå och sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Till servering: Servera korven med potatismos och grönsallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria livsmedelsprodukter i potatismoset.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost mot mjölkproteinfri ost. Använd mjölkproteinfria livsmedelsprodukter i potatismoset.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 kruka persilja
  • 1 dl finriven ost, t.ex. prästost
  • 1 1/2 msk matolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 800 g falukorv
Till servering
  • potatismos gärna blandat med blomkål
  • blandad grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3596 kJ / 860 kCal