Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Falukorv med currystekt lök och mango chutney

En modern variant på klassikern falukorv i ugn får du genom att smaksätta korven med den currystekta löken. Tillsammans med smakhöjaren mango chutney får rätten lite extra sting. Lättlagad då falukorven reder sig självt i ugnen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva löken. Skär korven i ca 2 cm tjocka skivor.
  3. Fräs löken mjuk i oljan tillsammans med curry.
  4. Lägg korven i en ugnssäker form. Blanda krossade tomater, mango chutney, salt och peppar.
  5. Lägg röran på korven och toppa med löken. Strö över ströbrödet. Stek mitt i ugnen  ca 15 minuter.
  6. Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera med ris, couscous eller annat gryn och knäckebröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och ris eller quinoa. Servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och knäckebröd.
Gör äggfri: använd äggfritt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 600 g falukorv
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 2 dl krossade tomater
  • 1/2 dl mango chutney
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk ströbröd
  • 4 port ris, couscous eller annat gryn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3043 kJ / 727 kCal