Falukorv i krämig tomatsås
En superenkel och lite het gryta kommer snabbt på bordet när man använder crème fraiche med paprika och chili som smaksättare. Gurka och ris till falukorvsrätten passar perfekt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2024
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris eller annat gryn
1 rödlök
550 falukorv
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl crème fraiche paprika & chili
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
1 tsk torkad oregano
salt
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3392 KJ / 810 kCal
Fett38 g
Salt4.3 g
Kolhydrater87 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott. Använde vanlig neutral crème fraîches och kryddade själv med chilipeppar och paprikapulver (rökt) vid stekning av korv och lök. Skippade majsstärkelsen men den kan ju behövas om det blir krämigt.
Rolf
2024-11-28Akta er som är känsliga för stark mat! Häll inte i hela burken creme fraiche med paprika/chili... Får se om vi kan äta denna 😟
Susanne
2024-09-06Snabb vardagsrätt. Tog hälften av creme fraiche (paprika/chili) efter att jag läste om att den kunde bli lite stark. Lite mer mjölk+matlagnings grädde istället. Den fick godkänt
Caroline
2024-09-03