Falukorv i krämig tomatsås

En superenkel och lite het gryta kommer snabbt på bordet när man använder crème fraiche med paprika och chili som smaksättare. Gurka och ris till falukorvsrätten passar perfekt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2025

Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris eller annat gryn
1 rödlök
550 g falukorv
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl crème fraiche paprika & chili
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
1 tsk torkad oregano
salt
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3392 KJ / 810 kCal
Fett38 g
Salt4.3 g
Kolhydrater87 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanske är det mitt fel att jag varken läste inledningen eller kommentarerna, men kanske kan man skriva i titeln att det är ”het” krämig tomatsås? Den lät så oskyldig och jag trodde inte att lite smaksättning på creme fraichen som kom med i kassen har så stor verkan… 😅
Kitiara
2025-02-15Hott snabbt och enkelt
Micaela
2025-02-11Gott. Använde vanlig neutral crème fraîches och kryddade själv med chilipeppar och paprikapulver (rökt) vid stekning av korv och lök. Skippade majsstärkelsen men den kan ju behövas om det blir krämigt.
Rolf
2024-11-28